Voetbal en muziek komen samen op Mundo Fest

Voetbalvereniging DVE-Trajanus organiseert op zaterdag 16 juni in samenwerking met New Arts Nijmegen een voetbaltoernooi en festival: Mundo Fest. Op deze gezellige, muzikale dag  komen mensen van verschillende culturen samen. Het festival duurt van 11:00 uur tot 21:00 uur en vindt plaats bij Lindenberg Aldenhof (Aldenhof 13-90 Nijmegen).

Programma

Tijdens het eerste deel van het festival, van 11:00 uur tot 16:15 uur, spelen acht voetbalteams een toernooi. Er zijn teams van DVE zelf, maar ook gelegenheidsteams van jongeren uit verschillende wijken. Het voetbaltoeroernooi vindt plaats bij DVE-Trajanus. Ondertussen krijgen op Linenberg Aldenhof jonge artiesten uit Nijmegen de kans om hun kunsten te vertonen op het podium. Ook vinden er workshops plaats voor kinderen en jongeren. Tot slot is er een markt, waar mensen diverse spullen kunnen verkopen.

Optredens
Als het voetbaltoernooi is afgelopen, zal een aantal bekende artiesten optredens verzorgen, waaronder John Frost. Deze 12-koppige band brengt een mix van hiphop, soul, jazz en funk en staat bekend om zijn meeslepende liveshows. Als klap op de vuurpijl is er een optreden van rapper Def Rhymz, die rond 2000 nummer 1-hits scoorde met nummers als ‘Doekoe’ en ‘Schudden’.

Geïnspireerd op Kwaku
Roché Nieuwendam, medeorganisator van het toernooi, vertelt waar het idee voor Mundo Fest vandaan komt: “Het is geïnspireerd op het Kwaku-festival in Amsterdam-zuidoost. Dat is ooit begonnen als een voetbaltoernooi op een veldje met Surinaamse ploegen. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een muzikaal festival met hapjes en drankjes uit allerlei culturen, en met grote namen op het podium. Wij hopen ook te groeien. Tegelijkertijd willen we het festival wel laagdrempelig houden, zodat ook jongeren die normaal weinig naar festivals gaan ernaartoe kunnen.”

Aanmelden
Onderdeel zijn van de markt op Mundo Fest? Voor €30,- kunt u een marktkraam van 2 meter huren. Reserveren kan bij Stefan Hoevenaars: stefanhoevenaars@hotmail.com. Aanmelden voor het voetbaltoernooi kan door een mail te sturen naar Roché Nieuwendam: roche@newartsnijmegen.nl. Mundo Fest is gratis toegankelijk.

 

Terug naar overzicht