Theater | Jij als persoon

De ouders van Sourraya hebben het altijd moeilijk gevonden haar liefde te geven. Zij worstelt met een zoektocht naar affectie. Joyce verliest allebei haar ouders een voor een, en moet tweemaal afscheid nemen van de belangrijkste personen in haar leven. Deze en andere zeer persoonlijke verhalen zijn verbeeld in de theatervoorstelling 'Jij als persoon'. Door middel van zang, dans, rap en bewegingstheater delen de zes jonge spelers de worstelingen die hen hebben gemaakt tot de personen die ze zijn.

Voor de voorstelling zien we de bewegende gezichten van de spelers op de achterwand geprojecteerd. Ze kijken het publiek recht aan. Een slimme manier om de spelers te introduceren voordat ze op het podium staan. Tijdens de voorstelling zelf drukken de spelers zich vooral uit in beweging, en soms rap en gestileerd spoken word. De sfeer is intiem en emotioneel. In dat opzicht is het prachtige klassieke zangstuk van Joyce, over afscheid nemen, het hoogtepunt. Ook Sourraya's pogingen om liefde en intimiteit te vinden zijn aangrijpend.

Maar 'Jij als persoon' is niet alleen drama. De voorstelling draagt een positieve boodschap. Het wordt toepasselijk afgesloten met een feestje: een aanstekelijke hiphop track van Daniël en Kevin, waarbij de hele cast én het publiek meedanst.

Spelers/makers: Daniël Tjon, Hermes Jongejan, Joyce Scheeren, Kevin Antonio Keukelaar, Michelle Stephens, Sourraya Lemnawar
Regie: Crystal Hassell
Muziek: Hermes Jongejan
Video: Fahad Afgooye
Visage: Jolien de Veer
Fotografie: Anouk van Tiel
Vormgeving: Amel Omar
Productieondersteuning: Sanne Bouwman, Huub van Eijndhoven
Projectleider: José Verhaegh
Communicatie/PR: Nadieh Pennings, Natchai Leenders, Carla Nent

Terug naar overzicht