Schoolproject | Geen Verschil

"Anders zijn is een groot voordeel."

Met het schoolproject 'Geen verschil' bezocht New Arts de Sint Jorisschool om duidelijk te maken dat je je niet hoeft te schamen omdat je anders bent. Initiatiefnemer Jeroen Lazeroms, die zelf oud-leerling is van de school, legt het zelf het beste uit. 'Zoals veel leerlingen schaamde ik mij voor mijn school. Dat kwam mede door de manier waarop mensen van buiten ernaar keken. Mijn vrienden dachten: "Als je op die school zit ben je niet helemaal normaal." Inmiddels weet ik dat ik op Sint-Joris veel meer heb kunnen leren dan op een reguliere school en zie ik "anders zijn" als een groot voordeel waar ik zelfs trots op ben.'

Dat gevoel wilden Jeroen en de andere jongeren van New Arts delen met de huidige leerlingen van de Sint-Jorisschool. Om het vertrouwen van de leerlingen te versterken en de school een positieve imago-boost te geven organiseerden we een workshopdag en een waanzinnig schoolfeest in de Merleyn.

Track en videoclip

Ook schakelden we de rapper Sticks in om samen met de leerlingen van de Sint Jorisschool een nummer te schrijven. Door middel van speeddates met de rapper deelden de leerlingen hun ervaringen en dromen. Na de speeddates heeft Sticks de track 'Geen Verschil' geschreven, die op het schoolfeest werd gepresenteerd.

Boekje en docu

Over het project is een mooi boekje en een docu verschenen. In het boekje zit een DVD met de track van Sticks, de bijbehorende videoclip en de documentaire. Download hier het boekje en de docu. Meer info en het boekje per post ontvangen? Mail newarts@delindenberg.com.

Terug naar overzicht