RECENSIE | Geen Verschil schoolfeest St. Jorisschool 13 juni 2014

Geen Verschil op schoolfeest van LWOO Sint Jorisschool

Het schoolfeest van LWOO Sint Jorisschool, met het thema "Geen Verschil", werd op vrijdag 13 juni in de Merleyn gehouden. New Arts had heel wat in petto voor de leerlingen.
Oud-leerling Jeroen Lazeroms heeft het project op touw gezet om het zelfvertrouwen van de Sint Jorisschool-leerlingen te boosten. Hij wou de leerlingen ook laten zien, dat het geen schande is om hulp te vragen. Iedereen heeft zijn problemen, maar het is geen schande om hulp te vragen, want er is geen verschil.

Schoolfeest

De leerlingen kregen bij binnenkomst een drankje van de organisatie van New Arts. Dit blacklightfeest maakte stralend wit extra stralend en zorgde voor een kleurrijke boel in de danszaal. Het leverde ook unieke dingen op zoals groene zeepbellen, breaklightbaarden en breaklightboeien. Harvey Al Dante, de DJ van die avond, probeerde om de dansvloer te vullen. Jeroentje en zijn vrienden mochten dit feest officieel aftrappen. Jeroentje's positiviteit was terug te horen in zijn lyrics en zijn stijl van hip-hop.

Nederland-Spanje

De Nederlandse kleuren werden op sommigen geschminkt om helemaal klaar te zijn voor Nederland-Spanje, die de leerlingen hier konden kijken. De organisatie zorgde voor de snacks, terwijl Harvey en zijn hypemannen Mike en Kevin energie opbouwden en behielden met hun optreden. En hoewel de Harlem Shake alweer plaats heeft gemaakt voor andere memes zoals "persieing" (planking zoals van Persie na zijn legendarische doelpunt), kregen de hypemannen de zaal plat met de Sint Jorisschool Harlem Shake.

Inkoppertje voor Darryl

Na de wedstrijd zou Keizer optreden, maar door omstandigheden kon hij helaas niet komen. De Amsterdamse Darryl kon gelukkig naar Nijmegen komen om er een feestje van te maken. Na de monsterzege van het Nederlands elftal op Spanje, hoefde Darryl alleen maar in te koppen met zijn partyhits om de Merleyn op z'n kop te zetten.

Track release van Sticks

De Zwolse Sticks (bekend van onder andere Great Minds, Fakkelteitgroep en Opgezwolle) had al eerder op deze school een dag meegelopen om te praten over het thema 'Geen Verschil'. Hij had nagedacht over wat normaal of abnormaal is.
Hij was onder de indruk van de school en leerlingen en had een track gemaakt met idee├źn van de leerlingen. Het schoolfeest was de plek van Sticks' trackrelease. Zijn nummer voor dit project werd hier voor het eerst gedraaid en de kinderen vonden het vet.
Sticks rapte nog een paar nummers, bedankte iedereen voor de ervaring en nam rustig de tijd om op de foto te gaan en te praten met iedereen. Harvey Al Dante sloot het feest af met de nodige drops en beats, zodat de leerlingen op de dansvloer al hun energie kwijt konden.

Dit schoolfeest is niet het einde van "Geen Verschil". Sticks gaat nog een videoclip opnemen voor zijn nummer, zodat iedereen het volgende goed in zijn oren kan knopen: er is geen verschil!

Terug naar overzicht