Muziek | Track en video van Ishwana

In opdracht van Pride Photo Nijmegen heeft New Arts met artiest Ishwana (bekend van Mensen Zeggen Dingen) de track 'Worth It' opgenomen waarmee hij zijn intrede maakt in de muziekwereld. Ishwana is ruim drie jaar geleden gevlucht uit Jamaica vanwege zeer negatieve reacties op zijn homoseksualiteit. Met een videoclip in de maak en een aankomend optreden bij de Music Meeting, wilt Ishwana deze problematiek onder de aandacht brengen.

In zijn track spreekt Ishwana (25) over het taboe en de consequenties rondom homoseksualiteit in Jamaica. Hij heeft de track vanuit zijn persoonlijke ervaringen in zijn geboorteland Jamaica geschreven. De track is geproduceerd door Jason Theunissen met vocals van Jeroen Lazeroms. Samen hebben ze er voor gezorgd dat ze een middenweg hebben gevonden tussen Spoken Word en Hiphop.

Vrijheid en acceptatie 

De videoclip is in samenwerking met New Arts en Beeldgekte opgenomen. In alle drie locaties in Nijmegen wordt het beeld gecreëerd van vrijheid, acceptatie en de multiculturele waardering die Ishwana in Nederland ervaart. De release van deze videoclip volgt. New Arts Nijmegen staat als organisatie achter het idee dat ieder mens waardering, acceptatie en vrijheid krijgt ongeacht kleur, seksuele voorkeur of religie. Daarom vonden wij het belangrijk om Ishwana als artiest te steunen en te begeleiden in zijn zoektocht naar identiteit en acceptatie.

Terug naar overzicht