Deal with it!

Interactieve voorstelling vóór en dóór jongeren over onmacht

In februari 2014 presenteerden New Arts Nijmegen i.s.m. New Arts Arnhem Deal with it! De preview was te zien tijdens 'We can change' op 13 februari 2014 in Rozet Arnhem. De premiere vond plaats in Lindenberg Aldenhof op 28 februari 2014. 

Deal with it!

Didem, Gregory en Dylan hebben een gemeenschappelijke factor: Alle drie zijn ze niet meer op school te vinden. Drie persoonlijke verhalen over problemen die hun leven beïnvloeden.

Didem haalt goede cijfers op school maar heeft problemen thuis. Ze wil regie over haar eigen leven maar haar ouders hebben andere plannen. Als Didem verliefd wordt op een Nederlandse jongen is voor haar vader de maat vol.... 

Dylan daarentegen heeft helemaal geen thuis. Zonder ouders probeert hij alleen staande te blijven. Eindeloos formulieren inlvullen en geldzaken frustreren hem mateloos. Zijn vrienden geven niks om school en laten hem zien dat je op straat veel gemakkelijker geld kunt verdienen.

Gregory leeft voor het maken van muziek, maar mist de juiste vooropleiding voor een muziekopleiding. Ondanks alles is hij zeer gemotiveerd voor de opleiding tot automonteur. Zijn stage baas neemt hem echter totaal niet serieus. De flauwe grappen over afkomst en huidskleur liegen er niet om ....

Jij doet mee!

Herken jij dat gevoel van machteloosheid dat je niet meer weet wat te doen? Dat je uit woede of wanhoop de verkeerde keuze maakt? Wat zou jij doen in hun situatie?

Bij die vraag begint de actieve rol voor jou tijdens deze voorstelling. Jij wordt uitgedaagd om alternatieven te bedenken voor de handelingen van Didem, Gregory en Dylan. Iedereen die denkt het beter te weten kan op de planken gaan staan en laten zijn hoe het hij of zij het anders zal doen!

Ervaar dat het lang niet altijd makkelijk is om regie in je leven te houden. Een pasklaar antwoord is er maal zelden. Al Spelend en pratend gaan spelers en publiek de dialoog aan, zoekend naar alternatieven in deze benarde posities. Geen geklets vanuit de zijlijn, maar actie!

Voorstelling boeken?

Meer info en/of voorstelling boeken: jose@newartsnijmegen.nl 06- 10715460

Bekijk de trailer

Terug naar overzicht