Youth Exchange Belgium

New Arts goes international again! Begin augustus zijn 6 jongeren en 1 begeleider namens New Arts naar de Belgische Ardennen afgereisd voor een youth exchange. Daar hebben zij een programma doorlopen met deelnemers uit Spanje, België en het Franse eiland La Reunion.

Het programma zat bomvol spannende en inspirerende activiteiten zoals fotografie- en kookworkshops, een bezoek aan het Europese Parlement in Brussel, een middag kajakken, koken met insecten, koken met ingrediënten die de deelnemers zelf uit de natuur moesten halen, culturele avonden, een banket, een kampvuur en een foto expositie. Het thema van de uitwisseling was "Overconsumptie in Europa". De deelnemers hebben over dit onderwerp bewustzijn gecreëerd tijdens de expo en bijvoorbeeld geprobeerd te koken zonder afval.

Ook hebben de deelnemers hun Engels geoefend en geleerd om samen te werken met jongeren uit andere culturen. Als beloning ontvingen zij een Youth Pass waarop hun opgedane vaardigheden staan vermeld. De Nederlandse groep is dichter naar elkaar toegegroeid en we hopen dan ook dat de uitwisseling nog een opvolger krijgt in La Reunion, een fantastisch mooi eiland naast Madagascar! We houden jullie op de hoogte.

Terug naar overzicht