Seminar vrouwen en multimedia | 28 januari 2016

Seminar van Equality for Change in samenwerking met de Lindenberg en Dziga.

Donderdag 28 januari 2016 wordt er vanuit het project 'Equality for Change' een seminar gehouden over Vrouwen en Multimedia bij Dziga op het Honigterrein in Nijmegen.

Seminar voor professionals

De nationale seminar heeft het onderwerp: 'Vrouwen en multimedia' en is bedoeld voor jongerenwerkers, beleidsmakers, trainers, docenten, studenten fotografie en open voor iedereen!

Bijzondere fotografen en filmmakers aan het woord

Equality for Change laat in samenwerking met de Lindenberg en Dziga bijzondere fotografes / filmmakers aan het woord die een inspirerend verhaal vertellen over hun werk en het verhaal daarbij visueel kunnen ondersteunen met voorbeelden.

Gastsprekers

Karin Kooijman: filmmaker van 'De Poolse droom' (Dziga) over Poolse vrouwen die met een hele andere verwachting naar Nederland kwamen.

Anja Lightenberg, (Dupho): Zij heeft onder andere een foto reportage gemaakt in Kenia bij de Masaai over alternatieve rituelen voor vrouwen besnijdenis.

Aanvang 19.30 uur, entree is gratis

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de gratis avond van 19:30-22:00.

Locatie:

De seminar vindt plaats bij Dziga. Adres: Waalbandijk 14m (Honigterrein) in Nijmegen.

Contact:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Bouwman, Projectleider EFC of Nadieh Pennings, communicatie EFC.

Over Equality for Change

De Lindenberg is in samenwerking met New Arts Nijmegen het internationale vrouwenproject for Change gestart. Dit project wordt gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie en is een samenwerking tussen partners uit Slovenië (PiNA), Italië (Cesie), Nederland, Kenia (KVDA), Tanzania (TYCEN) en Kameroen (CAPEC). Het project loopt ongeveer 18 maanden (van februari 2015 tot en met juli 2016). Equality for Change wil meer gelijkheid creëren tussen mannen en vrouwen. Daarnaast stimuleert het project women empowerment door middel van kunst en media. Er worden verschillende activiteiten binnen dit project georganiseerd, in ieder land op lokaal niveau en op internationaal niveau.

Dziga

Dziga is een creatief filmplatform voor professionele filmmakers en videokunstenaars. 

Terug naar overzicht