Project #Identity. Jonge kunstenaars werken met asielzoekers aan kunstprojecten

Wie ben jij? Wat is je identiteit en hoe geef je die vorm? Ons zelfbeeld en het beeld dat anderen van ons hebben wordt bepaald door heel veel verschillende factoren. Hoe laat je zien wie je bent?

#Identity

#Identity is het nieuwste community art project van New Arts Nijmegen en ElanArt. Jonge artistieke talenten krijgen de opdracht om samen met jonge asielzoekers het thema identiteit te verwerken tot een kunstproductie die wereldwijd exposure krijgt.

Meld je aan!

#Identity is bedoeld voor jong artistiek talent tot 30 jaar. Kunstenaars, artiesten en performers uit alle denkbare kunstdisciplines zijn welkom. Ben jij een jonge kunstenaar, heb je affiniteit met het thema identiteit en lijkt het je leuk om samen te werken met jonge vluchtelingen, meld je dan nu aan!

Pitch

Een commissie kiest uit alle aanmeldingen 15 a 20 kunstenaars. Zij mogen een korte pitch houden voor een publiek bestaande uit asielzoekers, kunstenaars en andere betrokkenen. Dit publiek kiest de definitieve selectie van 10 jonge talenten die hun productie rondom het thema identiteit gaan uitwerken.

Betaalde kunstopdracht

De 10 geselecteerde talenten gaan samen met een groep jonge vluchtelingen en lokale jongeren aan de slag met het thema identiteit. Zo ontstaan 10 kunstproducties, waarbij uiteindelijk zoveel mogelijk mensen actief (digitaal en/of real life) en receptief betrokken zullen worden. Voor elk van de 10 kunstenaars is een budget van maximaal €1500,- beschikbaar.

In het kort:

10 dec. 2015: deadline inschrijven
13 dec. 2015: kick-off met informatiebijeenkomst
20 dec. 2015: kennismaking met talenten en jonge vluchtelingen
17 jan. 2016: pitchen
febr-juni 2016: 10 talenten werken aan hun kunstopdracht
juli 2016: presentatie kunstproducties

Waar?

Artistiek talent uit het hele land is welkom! New Arts en ElanArt werken met vluchtelingen in de regio Nijmegen, Arnhem en Velp.

Meedoen? Graag! Meld je voor 10 december 2015 aan door een mail te sturen naar newarts@delindenberg.com o.v.v. #identity.

Meer weten? Kijk op www.identity-art.nl. Mail of bel gerust!
newarts@delindenberg.com
06 10715460

Terug naar overzicht