New Arts op SPARK Jongerenfestival Dukenburg

Van vrijdag 12 juni tot en met zondag 14 juni vindt de tweede festivaleditie van het SPARK Jongerenfestival plaats in Lindenberg Aldenhof en JC Staddijk. SPARK en New Arts staan drie dagen lang in het teken van kunst, cultuur en sport voor iedere Dukenburger van 10 tot en met 18 jaar.

Vrijdag: Scholendag

Op vrijdag 12 juni zijn er in Lindenberg Aldenhof inspirerende gesprekken voor leerlingen van groep 7/8 uit Dukenburg van verschillende scholen. Sourraya Lemnawar en Yagmur Yildirim gaan namens Equality for Change een documentaire over vrouwenrechten laten zien. Iswhana Clarke (van het dichterscollectief Mensen Zeggen Dingen) vertelt zijn verhaal en laat de clip van 'Worth It' zien, wat hij schreef naar aanleiding van het Pride Photo Project. Dit project wil de acceptatie van LHBT's (homo, lesbisch, biseksueel en transgender) te vergroten door het zichtbaar maken van de diversiteit van mensen.
Om 13.00 begint de try-out van 'EXPLODE', de forumtheatervoorstelling van New Arts en het Pro College. Acht leerlingen van het Pro College hebben op basis van hun eigen ervaringen een voorstelling gemaakt over discriminatie, pesten en geweld in de relationele sfeer. Zij spelen voor een volle zaal met leerlingen van de Kristallisschool.

Zaterdag: SPARKalicious Podiumfeest

Om 16.00 is er een SPARKling diner dat voor en door jongeren is gemaakt. Dit kost €2,50. Er is dan ook een SPARK Jongerenmarkt. Daarna zijn er optredens in JC Staddijk. De entree is €1,- en in combinatie met het diner is het €3,-. Ishwana treedt samen met Jeroen Lazeroms, Cees de Beer en zijn band op met spoken word en dub poetry. Ook de New Arts Academy-rappers, die elke woensdagavond worden gecoacht door Roscovitsch (Deux Deux, Kamp Ras, Zo Moeilijk), mogen het podium betreden om hun rapskills te laten horen.

Zondag: Diverse inloopworkshops

Vanaf 14:00 kunnen geïnteresseerden op de laatste dag van het SPARK Festival workshops volgen. Het gevarieerde aanbod bestaat onder andere uit dans, freerunning, fotografie en nog veel meer workshops. New Arts Academy organiseert open workshops zang, rap, theater en fashionstyling in Lindenberg Aldenhof.

N.B: Voor sommige activiteiten wordt een kleine entreeprijs gevraagd.
Bekijk het volledige programma op: www.facebook.com/sparkjongerenfestival

Terug naar overzicht