New Arts op mediatraining in Slovenië

Women empowerment door kunst en media

New Arts Nijmegen goes international! Zeven Nijmeegse vrouwen gaan van 15 juni tot en met 24 juni naar Slovenië voor een mediatraining in verschillende disciplines, o.a. projectmanagement, journalistiek en ICT in het kader van het internationale vrouwenproject Equality for Change. Equality for Change wil meer gelijkheid creëren tussen mannen en vrouwen. Daarnaast stimuleert New Arts met het project women empowerment door middel van kunst en media.

Equality for Change

De Lindenberg is in samenwerking met New Arts Nijmegen het internationale vrouwenproject Equality for Change gestart. Dit project wordt gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie en is een samenwerking tussen partners uit Slovenië (PiNA), Italië (Cesie), Nederland, Kenia (KVDA), Tanzania (TYCEN) en Kameroen (CAPEC). Het project loopt ongeveer 18 maanden (van februari 2015 tot en met juli 2016). Er worden verschillende activiteiten binnen dit project georganiseerd, in ieder land op lokaal niveau en op internationaal niveau. De eerste internationale activiteit (de kick-off meeting) heeft in maart 2015 plaatsgevonden in De Lindenberg en was een succes. Tijdens de meeting kwamen alle projectcoördinatoren bij elkaar. Ook hebben zij toen een kookworkshop gevolgd bij Wereldkoks Nijmegen als teambuildingactiviteit, wat een van de hoogtepunten van de meeting was.

Nijmeegse initiatieven

De lokale activiteiten voor Nederland met de "local group" van New Arts Nijmegen/De Lindenberg bestaan uit verschillende onderdelen. De Nijmeegse vrouwen hebben op 7 juni op de Open dag van de Lindenberg onzichtbaar theater en een nep-petitie uitgevoerd in het Kronenburgerpark, in het kader van bewustwording creëren. Ook hebben zij afgelopen week een video opgenomen in Nijmegen genaamd "20 people, 4 questions". In deze video stellen zij vragen aan voorbijgangers over gender rollen en stereotypen. Deze vertonen zij onder andere op het SPARK festival dat in het weekend van 12-13-14 juni zal plaatsvinden in Nijmegen. Tevens gaan er wat dames van de local group op 13 juni naar Parijs voor een event voor de vrijheid van Iran. Vanaf de zomer zijn er verschillende job shadowing activiteiten bij alle partnerorganisaties met de coördinatoren van Equality for Change. Tot slot loopt ook European Voluntary Service, waarbij twee leden uit de local group de mogelijkheid krijgen om twee maanden lang trainingen en voorlichtingen te geven in Kenia. Onderwerpen ter discussie zijn vrouwenbesnijdenis, gedwongen huwelijk en vrouwenonderdrukking.

Voor meer informatie, bezoek de FaceBook pagina Equality for Change.

Over New Arts

New Arts Nijmegen is een platform voor, door en met jongeren waar de nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen centraal staan! New Arts Nijmegen is opgericht in 2006 en is sinds 2009 onderdeel van de Lindenberg. De activiteiten komen tot stand in samenwerking met Tandem, het Interlokaal, JC Staddijk, ROC Nijmegen, Urban Dance Academy en andere organisaties. Meer info: www.newartsnijmegen.nl

Terug naar overzicht