New Arts Nijmegen brengt track Nanah Dae uit

Op 21 april 2015 vond de landelijke release plaats van de track 'I Might As Well', waarvoor de Tilburgse rapper Nanah Dae een videoclip heeft gemaakt met Big Step Quality Pictures. Zij won in 2014 in de categorie rap de talentenjacht 'Stand Up!'. Haar prijs was een videoclip van één van haar tracks. Met behulp van het netwerk van Roché Nieuwendam (Roscovitsch) maakt de Tilburgse rapper een grote stap naar een veelbelovende muziekcarrière.

'Stand Up!'

Het project is een initiatief van Roché Nieuwendam en Stefan Hoevenaars. In de grootste 'Stand Up!'-editie tot nu toe zochten zij naar jong urban talent en streefden ernaar om het maximale uit het talent van de deelnemers te halen. Er waren niet alleen voorrondes in Nijmegen, maar ook in Eindhoven en Zwolle. Hierdoor was er een groot jury team en diverse coaches die we in konden zetten voor masterclasses. Het vaste team bestond uit Sticks, Giovanca, Percy Kruythoff en Rosco. Ze werden deze keer bijgestaan door Aisha, Hayzee, Murda Turk, Vincent Vianen, Akwasi en D. Lipps. De finale vond plaats op 20 juni 2014 in de Nijmeegse skatehal Waalhalla. De winnaars Hanan (rap), Marama (zang), Timo (beats) en Orlando (dans) hebben terecht gewonnen!

Nanah Dae

De 23-jarige FeMC ziet Missy Elliot als haar inspiratiebron. Ze deed in 2006 mee aan een talentenshow waarin zij naast haar dansmoves ook haar rapskills liet zien.
Zij werd in 2013 toegelaten tot de Herman Brood Academie, waar zij als MC enorm is gegroeid en blijft groeien. Vorig jaar heeft deze vrouwelijke rapper in Nijmegen laten zien dat ze haar mannetje staat in een door mannen gedomineerde cultuur. Ze heeft hier haar rapskills in verscheidene stijlen laten zien. Zij heeft na haar overwinning niet stilgezeten door bij urban evenementen in Noord-Brabant op te treden en te hosten.

Over New Arts

New Arts Nijmegen is een platform voor, door en met jongeren waar de nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen centraal staan! New Arts Nijmegen is opgericht in 2006 en is sinds 2009 onderdeel van de Lindenberg. De activiteiten komen tot stand in samenwerking met Tandem, het Interlokaal, JC Staddijk, ROC Nijmegen, Urban Dance Academy en andere organisaties. Meer info: www.newartsnijmegen.nl

Over Nanah Dae
Het project 'Stand Up!' wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Nijmegen en de Lindenberg Nijmegen.

Terug naar overzicht