New Arts maakt film over jongeren uit Dukenburg

Drie jongeren uit Dukenburg: twee rappers en een fanatieke sporter. Alle drie hebben ze veel meegemaakt, en alle drie willen ze nu graag hun verhaal vertellen aan andere jongeren uit Nijmegen. Waar halen zij de kracht vandaan om door te strijden, en hoe zien zij de toekomst voor zich? Dat vertellen ze in een korte documentaire genaamd Dukenburg. Op vrijdag 22 juni om 20:00 uur gaat deze in première bij Lindenberg Aldenhof.

Inspirerende verhalen van jongeren
De drie jongeren, in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, vertellen in korte vlog-achtige video’s van 7 à 8 minuten over hun leven. Ze laten hun huis en hun wijk zien en geven zich bloot. Ze vertellen over wat ze hebben meegemaakt, over hun strijd, en over wat hen op de been houdt. Ook laten ze zien waar hun talenten liggen, bij rap en sport.

Bekendheid en bewustwording
Met de docuvlog wil New Arts Nijmegen jongeren bewust maken van het feit dat ze er niet alleen voor staan, en dat het goed is om hun problemen bespreekbaar te maken. De jongens uit de film kunnen een voorbeeld worden voor anderen.

Film voor scholen in Nijmegen
De film is in de eerste maanden van 2018 gemaakt. Op 22 juni vond de première plaats in Lindenberg Aldenhof. De film kan nu worden vertoond op scholen. Na vertoning kunnen scholieren met de hoofdrolspelers in gesprek over hun ervaringen. Wilt u de film ook op uw school laten zien, neemt u dan contact op met Roché Nieuwendam via 06 - 428 883 99 of roche@newartsnijmegen.nl.

Initiatiefnemers
Rapper Roché Nieuwendam (Roscovitsch) is één van de initiatiefnemers van de docuvlog. Hij vertelt: “Ik hoop dat jongeren door deze film geïnspireerd raken om ook hun eigen talenten te ontwikkelen.” Voor de film heeft hij samengewerkt met Radi Rammach. Rammach komt net als de geportretteerde jongeren uit Dukenburg en kent de problematiek van de wijk als geen ander. De film wordt mogelijk gemaakt vanuit de Impulsregeling Dukenburg.

De film wordt mogelijk gemaakt vanuit de Impulsregeling Dukenburg.

Lees hier wat de Gelderlander schreef over 'Dukenburg'.
Bekijk hier wat het Caribisch Netwerk van NTR schreef over de docuvlog.

 

Terug naar overzicht