New Arts maakt film over jongeren uit Dukenburg

Drie jongeren uit Dukenburg: twee rappers en een fanatieke sporter. Alle drie hebben ze veel meegemaakt, en alle drie willen ze nu graag hun verhaal vertellen aan andere jongeren uit Nijmegen. Over de hindernissen die ze zijn tegengekomen, maar ook over de toekomst. Waar halen zij de kracht vandaan om door te strijden, en hoe zien zij de toekomst voor zich? Dat vertellen ze in drie korte films.

Inspirerende verhalen van jongeren
De drie jongeren, in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, vertellen in korte vlog-achtige video’s van 7 à 8 minuten over hun leven. Ze laten hun huis en hun wijk zien en geven zich bloot. Ze vertellen over wat ze hebben meegemaakt, over hun strijd, en over wat hen op de been houdt. Maar ze tonen ook hun passie en talent, in rap en sport.

Bekendheid en bewustwording
Met de film wil New Arts Nijmegen jongeren bewust maken van het feit dat ze er niet alleen voor staan, en dat het goed is om hun problemen bespreekbaar te maken. De jongens uit de film kunnen een voorbeeld worden voor anderen. De film wordt in de Lindenberg Aldenhof in Nijmegen vertoond, maar New Arts biedt ook de mogelijkheid de film op scholen te tonen. Scholieren kunnen daarna met de hoofdrolspelers in gesprek, zodat zij hun ervaringen kunnen bespreken.

Wanneer komt de film uit?
Op zaterdag 20 januari 2018 zijn de makers van de film samengekomen met de cameraman en is het plan voor de film gemaakt. De komende weken gaan de opnames plaatsvinden en de film moet uiterlijk in mei af zijn. Rapper Roché Nieuwendam, projectleider bij deze film: “Ik wil jongeren aansporen om ook hun eigen talent te ontwikkelen.” De film zal in mei in première gaan bij de Lindenberg Aldenhof.

De film wordt mogelijk gemaakt vanuit de Impulsregeling Dukenburg.

Terug naar overzicht