Mensen Zeggen Dingen

#Identity track Mensen Zeggen Dingen: ''together we are humans. Together we are one.''

Mensen Zeggen Dingen (bekend van o.a. Cees de Beer, Tim Lenders en Jesse Laport) organiseert spoken word evenementen op locatie en festivals. Iedere vorm van woordkunst krijgt een podium. Het kunstenaarscollectief richt zich vooral op spoken word, en zoekt daarbij de combinatie met literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie.

Voor het project #Identity maakt Mensen Zeggen Dingen een spoken word-videoclip over identiteit. De performers schrijven een tekst over identiteit. Wat is je identiteit en wat niet? Hoe bepalen we zelf wat onze identiteit is? Samen met spoken word-artiesten die eerste, tweede of derde generatie allochtoon zijn en enthousiaste vluchtelingen nemen ze een videoclip op. In de videoclip zijn in totaal negen talen te horen: Nederlands, Patwa, Albanees, Montenegrijns, Arabisch, Spaans, Frans, Somalisch en Portugees. Alles wordt uiteindelijk ondertiteld in het Engels, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

#Identity is een project van New Arts Nijmegen en ElanArt waarbij jong artistiek talent samen met vluchtelingen 10 verschillende kunstproducties maken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Kinderpostzegels, Gemeente Nijmegen, Rabobank Rijk van Nijmegen, Prins Bernhard Cultuurfonds, New Arts Nijmegen, Stichting ElanArt.

Voor meer informatie:
Mensen Zeggen Dingen: www.mensenzeggendingen.nl
Identity Art: www.facebook.com/Project-Identity-810791719043209

Terug naar overzicht