Finale talentenjacht Stand Out 30 juni in Doornroosje

Op zaterdag 30 juni vindt vanaf 20:00 uur in Doornroosje de finale plaats van Stand Out, dé talentenjacht in de urban arts. De afgelopen maanden hebben 35 rappers, dansers, zangeresssen en beatmakers zich via voorrondes geplaatst voor deze finales. Tijdens de finale kiest een jury bestaande uit bekende artiesten voor elke discipline een winnaar.

Finalisten
In de categorie zang zijn de finalisten Hillary Joannes, Janicess en Kimberley Smit. De producers die in de finale een beatbattle aangaan zijn Lawson, Jeremy Stoep, Kneauk en ManDroïids. In de finale voor de rappers wordt gestreden door AlexandeRaheem, Henkie, BLOK, Deentje & Jono, LGB, Shamilean en Young Villian. De finale dans is opgesplitst in twee onderdelen. Er wordt gestreden tussen de danscrews van MaxStudios en Urban Academy NMGN! In de categorie solodans nemen SRK, Ali Zanad, Hamiro Joannes en René Bizimana het tegen elkaar op.  Na de finales van Stand Out zijn er optredens van Nanah Dae en Radi-R.

Voorrondes
De afgelopen maanden zijn in Nijmegen, Eindhoven, Zwolle en Amsterdam voorrondes geweest voor de talentenjacht. De beste deelnemers kwamen op 26 en 27 mei in Apeldoorn bijeen voor een weekend met masterclasses van bekende artiesten, zoals rapper Winne en beatmaker Wantigga. Na dit weekend zijn de 20 acts gekozen die hun kunsten mogen vertonen tijdens de finale in Doornroosje.

Kansen voor jong talent
Met Stand Out wil New Arts Nijmegen onontdekt talent in de urban arts de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Rapper Roché Nieuwendam (Roscovitsch), organisator van de talentenjacht: “Deze editie is de grootste tot nu toe. Andere jaren waren de rappers oververtegenwoordigd, maar dit jaar zijn er ook in de andere disciplines veel acts van hoog niveau. We verwachten een spetterende finale.”

Prijswinnaars
Voor elk van de disciplines rap, zang, dans en beats kiest de jury een winnaar die een bedrag van €150,- ontvangt. De hoofdprijs is een bedrag van €2.500,-, te besteden aan artistieke ontwikkeling. Één van de juryleden is Nanah Dae, de winnares van drie jaar geleden. Na haar deelname aan Stand Out besloot ze een jaar later om mee te doen aan de Grote prijs van Nederland, die ze eveneens op haar naam schreef.

Praktische informatie
Kaarten voor de finale kosten €5,50 en zijn te koop op de website van Doornroosje. Dit project is georganiseerd door New Arts en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Terug naar overzicht