Door naar de volgende ronde!

New Arts Nijmegen heeft onlangs meegedaan met de Ideeënwedstrijd van het VSB fonds. Ons idee was om samen met stichting Wereldvredesvlam Nijmegen een activiteit te organiseren in Nijmegen om vrede te vieren! Centraal staat het symbool van de vrede, namelijk de Vredesvlam die brandt op het Titusplein op het Keizer Karelplein.

Het is mooi om te zien hoe Nijmegen haar handen in een slaat om de ruim 3000 vluchtelingen op te vangen die uit nood uit eigen land zijn gevlucht. Hun veiligheid en vrede is hen ontnomen. Hun steden zijn gebombardeerd en vaak hebben zijn familie moeten achterlaten. Na een lange en moeilijke tocht door Europa zijn ze hier. Gemeente Nijmegen werkt hard samen met andere organisaties om hen op te vangen en te voorzien van basisbehoeftes. Een andere basisbehoefte is compassie en liefde. Compassie en liefde zijn niet slechts luxe. Ze zijn essentieel voor de voortdurende overleving van de mens. Om in Nijmegen deze boodschap aan te wakkeren willen we stilstaan bij vrede!

New Arts heeft het grote nieuws dat we in de laatste ronde zijn met ons Vredesvlam Idee! In de laatste fase van de wedstrijd is het onwijs belangrijk dat jullie blijven stemmen op ons idee. Mensen die al hebben gestemd kunnen helaas niet nogmaals stemmen, dus verspreid de link op school, op je werk, thuis en bij al je vrienden!

Sta jij voor vrede? Stem & Share en verzilver dit idee!

Terug naar overzicht