Dit Is...Dukenburg

New Arts laat met workshops zien: "Dit Is...Dukenburg"

Vanwege het grote succes van de eerste editie in 2014, vindt er op zondag 17 mei een tweede editie plaats van de braderie "Dit Is.. Dukenburg". Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom voor de gratis presentatiebraderie. Bij winkelcentrum Meijhorst staan onder meer infostands, demonstraties, kunst en cultuur voor jong en oud. SPARK Jongerenfestival, New Arts Nijmegen, NEC,  Jongerenwerk Dukenburg, Urban Academy en Sportservice Nijmegen laten hun activiteiten aan de wijkbewoners zien.

Presentatiebraderie

Samen met 140 marktkramen wordt het weer een vrolijke wijkhappening. SPARK Jongerenfestival maakt van het plein bij Sporthal Meijhorst een toffe jongerenontmoetingsplek.
New Arts Nijmegen presenteert deze dag ook een deel van haar workshops aan de buurt, zodat men kennismaakt met de New Arts Academy. Roscovitsch (bekend van Deux Deux, Kampras, Zo Moeilijk) biedt een open werkplaats aan voor rap. Daarnaast is er een fashion stand waar gratis stylingadvies wordt gegeven en je in een photobooth op camera wordt gezet. Deze foto's zijn daarna gratis te downloaden op Facebook.

In de sporthal zijn de finales van de Buurtbattle met optredens van de Urban Dance Academy. Buiten zal NEC side events met activiteiten organiseren. De 'Busband' zal ook deze keer niet ontbreken en er is een kinderkermis op het marktterrein. Ook de brandweer van Nijmegen komt op "Dit is Dukenburg" om demonstraties en voorlichting te geven. Misschien mogen deelnemers wel zelf een brandje blussen.

Over New Arts

New Arts Nijmegen is een platform voor, door en met jongeren waar de nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen centraal staan! New Arts Nijmegen is opgericht in 2006 en is sinds 2009 onderdeel van de Lindenberg. De activiteiten komen tot stand in samenwerking met Tandem, het Interlokaal, JC Staddijk, ROC Nijmegen, Urban Dance Academy en andere organisaties. Meer info: www.newartsnijmegen.nl

 

Terug naar overzicht