Common Ground 2017 in Orientalis

“Diversiteit is om te vieren, niet om te vrezen.”

Museumpark Orientalis stelt zondag 17 september 2017 zijn grond beschikbaar om verschillende culturen te laten ontmoeten door middel van kunst, muziek, theater, dans en eten uit alle windstreken.

Museumpark Orientalis organiseert in samenwerking met Stichting ElanArt de tweede editie van Common Ground, een festival waarbij de ontmoeting tussen nieuwkomers* en autochtone Nederlanders centraal staat. Tijdens het festival gaan zij op zoek naar de ‘gemeenschappelijke grond’ waarop zij samen bouwen aan de toekomst. Common Ground heeft als doel het bevorderen van de ontmoeting tussen mensen, organisaties, instellingen en overige initiatieven met verschillende culturele achtergronden door middel van kunst, om zo te laten zien dat verschillen in taal en cultuur geen obstakel hoeven te vormen voor een geslaagde multiculturele samenleving.

Er zullen verschillende markten zijn. Met muziek- en theateroptredens, dans, literatuur, beeldende kunst workshops, videoproducties en film vanuit verschillende etnische achtergronden. Er is catering uit alle windrichtingen die uitnodigt tot samen eten, verzorgd door de bewoners van het AZC Nijmegen en Stichting Gast. Op de ‘arbeidsmarkt’ kunnen nieuwkomers in gesprek gaan met het Werkbedrijf, de Vrijwilligerscentrale, bedrijven en deelnemende organisaties die mogelijkheden bieden aan nieuwkomers voor opleidingen, stages en werk. Alles bij elkaar wordt het een prachtige dag vol inspiratie en verbinding.

Meer informatie op https://www.museumparkorientalis.nl/nl/activiteiten-regio-nijmegen-groesbeek/common-ground

De toegangsprijs van Common Ground is de normale toegangsprijs voor het museum, zie onze bezoekersinformatie.

Het festival duurt van 11:00u tot 17:00u.

Terug naar overzicht