19 juni 2015 Trackrelease Ishwana Clarke en Das Mischa

Muziek in de strijd tegen intolerantie

Ishwana Clarke en Das Mischa releasen vrijdag 19 juni om 20:00 in Café ThomTom in Nijmegen hun tracks. Deze tracks hebben ze geschreven in het kader van het Pride Photo Project van Pride Photo Nijmegen. De insteek was de acceptatie van LHBT's (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) te vergroten door het zichtbaar maken van de diversiteit van mensen door middel van muziek. Pride Photo Nijmegen heeft New Arts en Stichting Pan de opdracht

Ishwana Clarke & Das Mischa

Ishwana Clarke (bekend van dichterscollectief Mensen Zeggen Dingen) is drie jaar geleden uit zijn thuisland Jamaica naar Nederland gevlucht vanwege zijn homoseksuele geaardheid. In Jamaica wordt homoseksualiteit niet getolereerd en heeft dit zelfs gevangenisstraf tot gevolg kan hebben. Op SPARK Jongerenfestival Dukenburg vertelde hij zijn vluchtverhaal aan Dukenburgse leerlingen, die sprakeloos waren. Hij heeft de track 'Worth It' in samenwerking met New Arts Nijmegen gemaakt om LHBT's een hart onder de riem te steken. De clip heeft hij met Beeldgekte opgenomen. Ishwana wil tevens laten zien hoe open en tolerant Nederland is tegenover mensen met een andere geaardheid.

Das Mischa heeft in samenwerking met Stichting PAN de track 'Fluid' geschreven, dat in de kern gaat over je eigen ding doen en jezelf zijn. "Ook als het moeilijk is", aldus de artiest. "Je moet ervoor vechten, maar de strijd is lonend." De clip heeft hij met Pierre van Megen opgenomen.

Afgelopen mei hebben beide artiesten hun videoclip opgenomen die met deze release ook de lucht ingaan. Beide artiesten hebben al op de Music Meeting opgetreden en Ishwana heeft afgelopen zaterdag ook op SPARK opgetreden.

Programma

De optredens zijn van 20:00 tot 22.00 in Café ThomTom (van Welderenstraat 65) in Nijmegen (inloop 19:30), waarna de bezoekers verder kunnen feesten. De host van de avond is Cees De Beer. Naast de releases zullen de mannen van de avond nog enkele tracks in combinatie met andere muzikanten doen. Ishwana o.a. met Cees de Beer en Das Mischa treedt samen op met Jeroen de Heuvel en Jesse van de Hulsbeek.
Bekijk de website van Pride Photo Nijmegen voor meer informatie: http://www.pridenijmegen.nl/. De toegang is gratis.

Terug naar overzicht