Equality for change

Equality for change

Het internationale project Equality for Change is een samenwerking tussen partners uit Slovenië, Italië, Nederland, Kenia, Tanzania en Kameroen en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Het project is gericht op het creëren van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en om women empowerment te stimuleren. Kunst en media worden ingezet om deze doelen te bereiken.

Het project loopt ongeveer 18 maanden (van februari 2015 tot en met juli 2016) en binnen dit project worden verschillende activiteiten georganiseerd, in ieder land op lokaal niveau en op internationaal niveau. Zo bestaan de lokale activiteiten (met de "local group") voor Nederland uit: onderzoek naar gendergelijkheid in Nederland / in Nijmegen, een conferentie, zes lokale evenementen, een campagne, een seminar (over vrouwen en multimedia) en een forum.

Bezoek de facebookpagina van Equality For Change

De local group zal zich in de eerste instantie richten op de volgende disciplines: theater workshops, documentaire maken en hiphop / rap / dance / videoclips maken. Om deze activiteiten te kunnen organiseren vinden er regelmatig brainstorms plaats.