Workshops

Workshops van New Arts Nijmegen

New Arts heeft een breed aanbod van workshops voor jongeren. Scholen en organisaties kunnen onze workshops boeken voor hun leerlingen of voor een evenement.

Interesse?

Voor meer informatie over de mogelijkheden, bekijk ons aanbod voor scholen of stuur ons een e-mail: jose@newartsnijmegen.nl

Het workshopaanbod op een rij

Rap | Je leert hoe je een raptekst opbouwt. We helpen je bij het schrijven van teksten en je gaat aan de slag met rijmwoorden, spelen met ritme en het 'flowen' op een beat. Tijdens de workshop kun je toewerken naar een studio-opname of een live performance. Er is aanbod voor beginners en gevorderden. Ook kun je meedoen aan masterclasses.

Studiotechniek | Je leert hoe je je eigen beats, rap en/of zang kunt opnemen in één van de opnamestudio's. Als je de cursus hebt gehaald krijg je een certificaat. Met dit certificaat krijg je toegang tot een van de studio's waar je zelfstandig aan je eigen projecten kunt werken. Dit gaat in overleg met de betreffende beheerder.

Videoclip maken | Je leert  hoe je een videoclip kunt maken. Aan bod komt: een script maken, filmopnamen schieten, monteren en muziek onder de beelden te zetten. Tot slot maken we de clip geschikt om op het internet te verspreiden en praten we ook over wat je wel/niet openbaar op het internet zet.

Graffiti | Tijdens de graffiti workshop spuit de docent een woord op een oppervlak. Daarna legt hij twee verschillende spuittechnieken uit: het spuiten van vlakken en het spuiten van verlopen. Hierna ga je zelf aan de slag om deze twee technieken onder de knie te krijgen.

Breakdance | We leren je de basispassen voor breakdance.  Heb je die passen en je gevoel voor ritme eenmaal te pakken, dan werken we verder aan choreografieën voor een voorstelling of show.

Streetdance | In deze workshop besteden we veel aandacht aan je gevoel voor ritme en muziek. Ook gaan we aan de slag met streetdance basispassen. Van hieruit kun je werken aan een choreografie voor een groepsoptreden of een show voor een individuele danser.

Fotografie | Je werkt in deze workshop met een professionele camera of met de mobiele telefoon.  Een professional leert je waar je op kunt letten bij het maken van foto's. Vervolgens kun je er voor kiezen om deze foto's op de computer verder te bewerken. De workshopdocent brengt je de fijne kneepjes van de software bij.

Stop Motion Video | Met een groep werk je aan een script. Het draait allemaal om het nemen van foto's die je vervolgens aan elkaar plakt, met een verrassend filmpje als eindresultaat. .

Fashion en Styling | Ontdek in de workshop Styling welke kleding, kleur en make-up het beste bij je past en maak zelf een parade over de catwalk. Het gaat hierbij niet alleen om merken en "bling bling". Echte schoonheid zit van binnen. In deze workshop leer je daarom ook om een persoonlijke draai te geven aan je kleding. Bij de Fashion workshops gaan we nog een stap verder. Je gaat dan ook aan de slag met het veranderen of maken van kleding.

Mode en Make-up | In de mode & make-up workshops ga je aan de slag met zaken als kleding, kleurkeuze, make-up en jezelf presenteren op de catwalk. Het gaat hierbij niet alleen om merken en "bling bling". Echte schoonheid zit van binnen en deze kan ook geuit worden door een persoonlijke draai te geven aan je kledingkeuze.

Zang | Tijdens de zangworkshops wordt ingegaan op het lezen van noten, het gebruik van je stem en het schrijven van eigen teksten voor je liedje. Er is de mogelijkheid om toe te werken naar een studio-opname of een live optreden.

Beats maken | Onder begeleiding van een professional maak je je eigen beat. Geef de beat je eigen smaak, vorm en sound. Voor de personal touch voegen we speciale effecten toe. Ook is het mogelijk om een demonstratie te krijgen van een professional. Je krijgt de kans om net even die fijne kneepjes van het vak mee te pikken.