Aanbod voor scholen

New Arts op uw school

Wilt u een leuke, leerzame cultuurdag organiseren op uw school? Of zelfs een heel cultureel workshoptraject opzetten voor uw scholieren? New Arts regelt het.

Ons cultureel aanbod is met name gericht op jongeren van 11 tot 18 jaar, en bestaat volledig uit Urban Arts. Denk aan rap en zang, hiphop- en breakdance, fashion, maar ook theater, fotografie en video. Deze kunstvormen zijn zeer aantrekkelijk voor scholieren en geven hen de kans hun kunstzinnige talenten op hun eigen manier te ontwikkelen. Onze jonge docenten weten hun leerlingen feilloos aan te spreken en enthousiast te maken.

Maatwerk

Ons aanbod is bijzonder geschikt voor scholieren in het VMBO- of praktijkonderwijs. Maar New Arts kan ook andere middelbare scholen prima van dienst zijn. We werken namelijk altijd in overleg met de school en kunnen zo werk op maat leveren.

De locatie en het tijdstip van de activiteiten die we voor uw leerlingen opzetten worden in overleg bepaald. Dit kan bijvoorbeeld op school zijn of op onze werklocatie in het Lindenbergpand in de Aldenhof.

Interesse? Neem contact op met jose@newartsnijmegen.nl.

Hieronder een indicatie van de mogelijkheden:

  • Losse workshops: New Arts kan voor uw scholieren een of meer losse workshops geven. Zie onze workshops pagina voor een compleet overzicht van al onze workshops.
    Cultuurdag: New Arts zet graag cultuurdagen neer voor scholen, waarbij leerlingen een hele reeks verschillende workshops volgen.

  • Workshoptrajecten: Een traject van rond de 8 workshops, die leidt tot een eindproduct, voorstelling of presentatie.

  • Productie of voorstelling maken: Naast het geven van workshops kan New Arts ook worden ingeschakeld om samen met de scholieren een productie of voorstelling te maken. Het onderwerp en de inhoud kunnen samen met de school en met de leerlingen worden bepaald. Een New Arts docent begeleid de leerlingen bij de ontwikkeling en uitvoering van het project.

  • Forumtheater: Bij forumtheater wordt het publiek uitgenodigd mee te spelen en bijvoorbeeld een situatie op hun eigen manier op te lossen. Het is een ideale manier om jongeren te laten nadenken over moeilijke of persoonlijke onderwerpen. New Arts kan op verzoek samen met een groep scholieren een forumtheaterstuk maken en opvoeren.
Explode: forumtheater van New Arts en Pro College.